Caya

White Dream Dancer Chandraja Muraco

Roepnaam              Caya
Herkomst                White Dream Dancer DE
Geboortedatum     21 april 2015

HD uitslag               HD A nbw 40 (HD vrij)
ED uitslag               ED vrij

DM                           N/DM (exon 2) 
MDR1 gendefect     
MDR 1 (+/-)

Hoogte                    61 centimeter
Gewicht                   35 kilo
Beharing                 Langstock
Fokgeschiktheid    Goedgekeurd door de                                          RZWH op 12-3-2017

Caya is na twee prachtige nesten waaronder dat van Brynn, met pensioen gegaan.
Uiteraard blijft ze hier gewoon wonen.

   

Niet lang na het overlijden van onze eerste witte herder Mike in september 2014, begon het weer te kriebelen, maar zo'n groot verlies heeft de tijd nodig en dus ben ik gaan kijken voor een nestverwachting voor het voorjaar van 2015.
En daar, op een pagina waar ik normaal nooit kijk, zag ik een nestverwachting die me direct aan sprak.

Een vriendin van me, die nog beter dan mij op de hoogte is, gevraagd wat zij van die combi vond en die sprak ook haar gelijk aan, dus heb ik de betreffende fokker eens gemaild voor meer info en of ik op de wachtlijst voor een teefje mocht en dat mocht!

En dan ineens ben je een aantal maanden verder en kwam het goede nieuws op 21 april 2015, mama Ayumi was begonnen met bevallen en al snel wisten we dat ons zo gewenste meisje er bij zat en dat niet alleen, maar we hadden de keuze uit maar liefst 4 dames.
We hebben ze bezocht toen ze vier weken oud waren en een teefje sprong er direct zo voor ons uit, dat we besloten niet verder na te denken en voor haar te gaan en daar hebben we tot op de dag van vandaag, geen moment spijt van.

Caya is een supervrolijke dame die altijd in is voor een geintje, maar daarnaast is ze ook een stabiele dame die erg sociaal naar zowel mens als dier en dat maakt dat wij haar erg geschikt vinden om eens een nestje mee te fokken in de toekomst.

Haar stamboomnaam is White Dream Dancer Chandraja Muraco.
Chandraja is Indiaas en betekend dochter van de maan en dat vond ik erg toepasselijk gezien ze een dochter is van knuffelbeer Kenai Moon.
Muraco, sja, die naam wilde ik er graag aan toevoegen...het was de stamboomnaam van ons lieve Mike en het betekend witte maan...wij vonden die combi erg mooi en het past bij haar.
Maar beide namen zijn niet erg handig uit te spreken als roepnaam, daarom hebben we daar kort, maar krachtig, Caya van gemaakt als afkorting van Chandraja.